مایکروسافت شاید بزرگترین برتری که نسبت به سونی دارد این است که راه های درامد زایی اش چندین برابر بیشتر از سونی است و از همین رو دستش در بودجه گذاری برای توسعه ایکس باکس خیلی باز تر است. یکی از لطف هایی که همین بودجه کلان به ایکس باکس کرده، خریداری استودیو های بازی سازی بزرگ است که اخیرا مایکروسافت انجام داده است. تازه ترین مواردی که می توان نام برد استودیو های زنیمکس، بتسدا و اید سافتور بوده. حال ما به همین بهانه قصد داریم که شما را با تمام استودیو های بازی سازی که اخیرا تحت اختیار مایکروسافت درامده اند آشنا کنیم. تا انتها با لنگاگیم همراه باشید.
Playground Games
این استودیو در سال 2010 تاسیس شد و شروع به شگفتی آفرینی در بازی های سبک ریسینگ و مسابقه ای کرد. علت این موضوع سابقه درخشان اعضای این استودیو بود. اعضای این استودیو پیش از این در استودیو های Juice، Black Rock Studio، Slightly mad studios، Ubisoft Reflection، criterion Games، Bizzare creation، SCE Studio Liverpool، Games و codmasters حضور داشتند که تمام این استودیو ها ارنامه های درخشانی در زمینه ریسینگ داشتند.
نخستین بازی این استودیو با نام فورزا هوریزون در سال 2012 برای ایکس باکس 360 منتشر شده است. نخستین ساخته آن ها با موفقیت چشمگیری رو به رو بود و توانست ریسینگ های نسل قبل را کنار بزند. این موضوع نظر مایکروسافت را جلب کرد و دو سال بعد شاهد همکاری این دو و انتشار دومین نسخه فورتزا هوریزون برای ایکس باکس بودیم. چند سال پیش مسئولان پلی گروند استودیو دوم خود را نیز تاسیس کردند تا به تولید بازی های غیر ریسینگ هم بپردازند. نام بازی این استودیو که همراه با ایکس باکس سری ایکس معرفی شد که با توجه به کیفیت بالای سری فورتزا از آن هم انتظار زیادی می رود.
استودیو Ninja Theory
نینجا تئوری یکی از جالب ترین خرید هایی است که توسط استودیو مایکروسافت انجام گرفته است. ای استودیو در سال 2000 تحت عنوان Just Add Monsters تاسیس شد و چند سال بعد نخستین بازی خود را تحت عنوان Kung Fu chaos به صورت انحصاری توسط مایکروسافت منتشر کرد. این بازی اگرچه دستاورد تازه ای برای سازندگان آن نداشت اما با ایده های جالبی همراه بود. دومین بازی ساخت استودیو نینجا تئوری، که اسمش Heavenly sword بود نام این استودیو را بر سر زبان ها انداخت. این اثر روی پلی استیشن منتشر شد و همگان گمان کردند که پلی استیشن پس از این بازی های انحصاری خود را با این استودیو بیشتر خواهد کرد ولی این بازی با وجود 1.5 میلیون نسخه فوروش سودآوری لازم را نداشت و سونی پس از آن با نینجا تئوری همکاری نکرد.
استودیوی انگلیسی نینجا تئوری سرانجام به اختیار مایکروسافت درامد و شاید اگر نسخه های بعدی بازی devil may cry منتشر شود دارندگان کنسول های دیگر نتوانند از آن بهره مند شوند. ولی اگر نیمه پر لیوان را ببینیم این خرید به نفع استودیو نینجا است چرا که این روز ها با یک اشتباه استودیو های بازی سازی سقوط می کنند و اکنون با این خریداری شدن حاشیه امنی برای استودیو نینجا تئوری درست شده است تا با خیال راحت به بازی سازی خود ادامه دهند
استودیو Compulsion Games
این استودیوی کانادایی در سال 2009 تاسیس شد. صاحب این استودیو به نام گیوم پرووست تیمی تشکیل داد که و برای این که سرمایه اولیه مورد نیاز برای بازی سازی را به دست آورند با استودیو های دیگری همکاری کردند. نخستین اثری که این استودیو منتشر کرد نامش Contrast بود و در سال 2013 عرضه شد. این بازی دارای مشکلات مختلفی بود که باعث شد نظر منتقدان جلب نشود. علاوه بر این این استودیو دو بازی دیگر روی هر دو پلتفرم ایکس باکس و پلی استیشن منتشر کرد و توانسط نظر منتقدان را جلب کند.
با نگاه به بازی های ساخته شده این استودیو و خریداری آن توسط مایکروسافت می توان به آینده آن امیدوار بود. این آینده می تواند به دست مهندسین مایکروسافت و حمایت های فنی و تکنیکی آن رقم بخورد.
استودیو Undead Labs
یکی دیگر از استودیو هایی که اخیرا به مایکروسافت تعلق پیدا کرده است Undead Labs می باشد. این استودیو توسط یکی از اعضای سابق بلیزارد به نام جف استرین تاسیس شده است. این استودیو سری بازی state of decay را منتشر کرده است که نسخه نخست آن در سال 2013 برای همه پلتفرم های مایکروسافت منتشر شد و به موفقیت هم رسید. این بازی در 48 ساعت نخست فروش روی لایو ارکید ایکس باکس 250 هزار نسخه فروش داشت. نسخه دوم این بازی در سال 2018 منتشر شد و به صورت انحصاری بر روی پلتفرم های مایکروسافت عرضه شد. جذابیت این بازی با افزوده شدن ویژگی های چند نفره افزوده شد و تا امروز میلیون ها نفر آن را تجربه کرده اند. این استودیو اکنون روی نسخه سوم این بازی کار می کند و باید دید که با حمایت مایکروسافت می تواند نظر مخاطبان زیادی را جلب کند یا خیر.
این بخش قسمت اول از مقاله دو قسمتی است که برای استودیو های ایکس باکس در نظر داشتیم سعی می کنیم که فردا قسمت دوم این مقاله را روی سایت لنگاگیم قرار دهیم.
بیشتر بخوانید:
آخرین دیدگاهها